6st smarta tips när du väljer webbhotell

Egen hemsida på minuter

6st smarta tips när du väljer webbhotell

Alla bra webbhotell kostar då inte bara den summan totalt, utan det är en månadsavgift du betalar. Till vilket paket du än väljer får du alltid med det här: Obegränsad Trafik: Du kan ha hur många besökare som helst utan att det blir för mycket för din hemsida Obegränsade e-mail konton Virus och Spam filter till mailen Foto Galleri: Ladda smidigt upp dina bilder som ett foto galleri WebbRedigerare Med detta slipper du bygga hemsidan helt själv med hjälp av koder Hemsida Blogg räcker med 3 klick så har du en egen blogg att börja skriva och fixa med FTP-login – Statistik Du kan föra ladda upp bilder och filer helt obegränsat på din hemsida (tills dina mb på ditt webbhotell packet tar slut), Statistik räknar dina besökare PHP5 – MySQL

Ett sorts data språk som är väl till hands Daily backup: Bilder på one.com One´s startsida. Varje dag sparar one.com en kopia på allting som kan användas om nåt går snett på hemsidan, men du kan alltid själv backa upp allt när du vill. Google Adwords kupong: Du kan reklamera med din hemsida på google.se ett viss tid beroende på vilket packet du har valt Live Help 24/7 Deras otroliga Chatt support i både Engelska och Svenska. Den engelska chattsupporten är till 95 % online jämt och den svenska runt 60 %. Domännamn Domännamn är själva URL adressen du skriver in för att komma till önskad hemsida. Hos One betalar du domänen för ett år och priserna är olika beroende på vad du väljer. Självklart kan du nästan ha vadsomhelst till domännamn förutsagt att det inte redan är upptaget.

Jag kan säga att egensajt.se verkligen är ett bra webbhotell både för privatpersoner och företag och det har vunnit en massa priser och tester för bästa webbhotell och har visat att de är ett bra webbhotell.

Innan jag går in på något annat måste jag bara klargöra att du kan välja mellan antingen hemsida, blogg eller fotogalleri att ha till din domän. T.ex väljer du att när folk går till din www.exempel.se hemsida så kommer de till din blogg om du vill det. Din hemsida och fotogalleri får en annan domän som blir www.vadsomhelst.exempel.se Du får helt enkelt alltså bara med en helt egen www domän. Nu ska jag gå in lite närmare på det viktigaste du får med. Email konton: Din hemsida heter då kanske www.exempel.se, du klickar då in på Email ikonen i kontrollpanelen och skriver ett “namn” för din mail. Ditt namn kanske är Anna, då skriver du helt enkelt bara anna och din nya email blir [email protected] Emailen har du tillgång till genom att gå in på one.com sedan logga in med ditt lösenord och emailadress. Väl där inne har du det vanliga, skicka och ta emot Email. Du kan bifoga filer och bilder och du har ett stort utrymme för allt. Det som är väldigt smidigt är att du superenkelt kan göra emailkonton åt hela familjen!

Foto Galleri: Här döper du ditt galleri till t.ex Annas födelsedag. Då blir URL adressen till Fotogalleriet antingen www.exempel.se eller www.något.exempel.se. Här får du tyvärr bara 3 designer som du kan välja mellan. Den ena är en gråfärgad sida och de andra två är svarta. Det negativa med det är då att du inte kan redigera något på din foto galleri sida. Du klickar bara på bläddra knappen och väljer ut en drös med bilder då från Annas födelsedag. Bilderna laddas upp med ca 4 sek mellanrum och efteråt är det bara att klicka på klart. Nästa gång någon går in på din url adress till fotogalleriet så finns det då till vänster en grupp som heter Annas Födelsedag. Klicka då där och välj en bild som du vill se på. Då förstoras den väldigt mycket och man har möjlighet till att bläddra med pilarna på tangentbordet. Hemsida Här har du 2 val. Antingen väljer du en av de 35 redan klara hemsidorna som du kan börja fixa med, hur enkelt som helst! Eller så kan du ladda upp din hemsida om du har gjort någon på datorn med hjälp av koder.

Själv rekommenderar jag det första. På hemsidan kan du verkligen göra allt! Ha olika flikar, ladda upp vad du vill… lägga in koder i Filemanager så att du får snö som dinglar ner på hemsidan osv. När du har gjort klart den är det bara att spara den och den finns då tillgänglig på din URL adress. Efter det klickar du in på Hemsida knappen på kontrollpanelen och väljer att redigera den om du har något att ändra på. Att blogga har blivit mer och mer populärt och här är det ungefär som Hemsidan, bara att du får välja mellan olika designer och sen skriva inlägg istället för att ändra om allt på sidan. Att blogga menas att man skriver om sitt liv, sin hund eller något intresse osv sedan kanske man får vissa att dagligen gå in på sin blogg och följa den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *