Mobilanpassad

Egen hemsida på minuter

Mobilanpassad hemsida och varför det behövs
När man väl har köpt ett domännamn och börjat skapa en hemsida så finns det en del saker man bör tänka på och den allra viktigaste biten är att skapa en mobilanpassad hemsida. För även om man kanske inte tänker på det så är det numera mer besökare som använder sig av sin mobil än de som använder sig av en dator. Därför är det otroligt viktigt att man skapar en hemsida som faktiskt är mobilanpassad från första början då man annars kommer förlora över 50 % av sina besökare då de inte kan använda hemsidan ordentligt. Något man absolut inte vill då man förlorar kunder om man driver ett företag men även som privatperson är det något man vill undvika, vitsen med en hemsida är att människor ska kunna besöka den och ta del av den informationen som finns på hemsidan. Vilket de inte kan göra om det helt enkelt inte går att se vad hemsidan innehåller.

Om man utgår ifrån att det är över hälften av alla besökare som kommer att använda sig av antingen en surfplatta eller en mobil för att besöka ens egen hemsida, förstår man varför det är otroligt viktigt att man redan från början skapar en mobilanpassad hemsida. Det kommer att spara tid och energi men framförallt kommer det att göra det enklare för ens besökare om man har gjort en mobilanpassad hemsida istället.

Det är också viktigt att komma ihåg att man med hjälp av de flesta moderna verktygen som finns för att skapa eller hantera hemsidor, så finns det även flera hjälpmedel för att underlätta detta. Dock ska man utgå ifrån att man själv kan behöva leta efter information eller hitta olika teman som kan passa för ens hemsida som redan från början är mobilanpassade. Detta kommer att underlätta och förenkla livet markant.